Savjeti za putovanja avionom s vašom malom djecom

Svi vole putovanja i putovanje zrakoplovom s vašom djecom moglo bi biti izazovno iskustvo. Odlazak na dugi odmor s djecom i planiranje putovanja unaprijed čini putovanje manje stresnim. Evo nekoliko savjeta kako vam putovanje bude ugodno tijekom cijelog leta.

Kupite sjedalicu za svoje dijete. Iako vam je dopušteno držati dijete u krilu tijekom putovanja, odvojeno sjedalo bit će udobnije za vas oboje. Održavanje vašeg mališana uključenog u neku ili drugu aktivnost osigurat će vam ugodno putovanje. Ponesite igračke i igrice kako biste zabavili svog djeteta i ako je moguće imajte prijenosni DVD player i natjerajte ga da gleda svoje omiljene filmove. Budući da je hrana u avionu vrlo ograničena, ponesite hranjive grickalice poput voća, mlijeka, sira i prirodnih sokova koje vaše dijete ima i izbjegavajte korištenje previše šećera kako biste spriječili hiperponašanje.

Nikada nemojte zaboraviti ponijeti rezervne pelene i presvući se za svoje dijete. Ponesite vrećicu u koju ćete staviti svoje zaprljane stvari kako biste spriječili da se njegov miris proširi po cijelom avionu. Uglavnom, neki od putnika koji sjede pored nas pokušavaju smiriti našeg mališana kada se ponaša iracionalno. Neki drugi se lako iznerviraju svojim arogantnim ponašanjem. U slučaju da on može biti, trebali bismo ga uvjeriti da na sve moguće načine pokušavamo ga ušutkati. Morate zakazati vrijeme letova prema vremenu koje vaše dijete ima za spavanje. Osigurajte da putujete izravnim letom kako biste izbjegli nepotrebno ukrcavanje na različite letove sa svojom djecom.

Trebali biste biti u mogućnosti kontrolirati svoju djecu tako da se svako loše ponašanje u zrakoplovu odmah upravlja i kontrolira. Govorite tiho i izbjegavajte repanje u slučaju bilo kakve arogancije. Zamolite djecu da igraju igre po svom izboru i zaokupite ih. Prilikom polijetanja ili slijetanja dajte im nešto za jelo i piće kako bi im smanjili tlak u ušima.

U takvim prilikama imaju tendenciju da postanu neugodniji i takvi mali savjeti poput žvakanja i pijenja pomogli bi im da izbjegnu suočavanje s takvim situacijama. Nemojte ih uvijek držati pod svojom kontrolom. Pustite ih da se oslobode neko vrijeme ili ostavite vladavinu slobodnu da sami uživaju u putovanju. Za planiranje savršenog odmora potrebno je vrijeme i priprema. Kako biste saznali dodatne informacije o planiranju vašeg sljedećeg putovanja ili odmora, prijavite se na Internet, postoje mnoge web stranice za putovanja i putovanja s popustima. Danas ima više popusta nego ikada na putovanja.

Može biti vrlo teško putovati avionom s malom djecom. Kada putujete automobilom, možete stati svakih nekoliko sati i pustiti svoje dijete da se malo vježba. Međutim, kada ste u avionu, tijekom leta ste ograničeni na mali prostor. To može biti vrlo stresno i teško na dugom letu, a ako je vaše dijete nervozno, let se može činiti još dužim. Sljedeći savjeti mogu pomoći da vaš let učinite ugodnijim za vaše dijete, vas i ostale putnike.

  1. Razmislite o kupnji sjedalice za svoje dijete. Iako vam je dopušteno letjeti s djetetom u krilu, ovo možda neće biti najudobnije za vas ili vaše dijete. To će vam omogućiti malo veću mobilnost i učinit će vaše dijete ugodnijim.
  2. Ponesite igrice i igračke koje će zabaviti vašeg mališana. Uključite prijenosni DVD player kako bi vaše dijete moglo gledati svoje omiljene filmove tijekom dugog leta. To će vam pomoći da vaše dijete bude zauzeto.
  3. Hrana u zrakoplovima obično je ograničena. Ponesite sa sobom neke hranjive grickalice za svoje dijete kako ne bi ogladnilo. Uključite malo mlijeka, prirodnih sokova, voća, sira i krekera. Nemojte svom djetetu davati slatke grickalice poput gaziranih pića i slatkiša. Prekomjeran šećer može učiniti da se vaše dijete osjeća previše stimulirano.
  4. Pobrinite se da imate rezervne pelene i promjenu odjeće za svoje dijete. Ne zaboravite ponijeti vrećice s patentnim zatvaračem za zaprljane pelene i prljavu odjeću. Vaši suputnici će cijeniti što sadrži uvredljive mirise.

Vaše dijete može početi gnjaviti putnike ako se ne ponaša dobro na putovanju. Postoji mogućnost da sjedite u blizini nekoga tko voli djecu i da vam čak može pokušati pomoći u pronalaženju načina da zabavite svoje dijete. Ali onda postoji vjerojatnost da će u vašoj blizini sjediti netko koga djeca lako iznerviraju i koji nije nimalo tolerantan. U svakom slučaju, želite biti pristojni prema susjedu. Priznajte ponašanje svog djeteta i uvjerite ga da činite sve što je moguće da kontrolirate svoje dijete.

Letenje s malim djetetom može biti stresno, ali dobra priprema kao što je ponošenje potrepština za zabavu i prehranu može pomoći da se vaše dijete smiri i učini let ugodnijim za vas, vaše dijete i vaše suputnike.

Objavljeno dana