Savjeti o usklađivanju rada i dojenja

Iako mnoge nove mame imaju najbolju namjeru nastaviti dojiti nakon povratka na posao, novo istraživanje pokazalo je da gotovo jedna trećina (29 posto) novopečenih majki koje doje prerano prestaje zbog problema povezanih s poslom. Ti problemi uključuju nepostojanje određenog mjesta za ispumpavanje (57 posto) i bez mjesta za pohranu ispumpanog mlijeka (27 posto).

Dok su zdravstvene prednosti dojenja za bebu i majku neosporne, povratak na posao može ostaviti dojilje da se osjećaju preopterećeno i frustrirano.

“Iako se mnoge majke mogu bojati da će povratak na posao poremetiti rutinu dojenja na kojoj su toliko naporno radile, moguće je i uobičajeno da žene doje i vraćaju se na posao izvan kuće. Međutim, potrebno je planiranje, predanost i fleksibilnost “, savjetuje istaknuti pedijatar.

Evo nekoliko savjeta koji će mamama pomoći da se uspješno vrate u ured i nastave dojiti dok rade:

Investirajte u kvalitetnu električnu pumpu za grudi: mnoge žene smatraju da korištenje električne pumpe za grudi pomaže u održavanju opskrbe mlijekom bolje od ručnog ispumpavanja i omogućuje ispumpavanje dovoljno mlijeka koje imaju pri ruci dok su na poslu. Potražite pumpicu u kojoj možete kontrolirati brzinu i usisavanje, što može poboljšati protok mlijeka oponašajući prirodni obrazac sisanja vaše bebe. “Dvostruka električna pumpa za dojke  je tiha, što je dobro za diskretnost, i koristi patentirani sustav koji sprječava da kondenzacija/majčino mlijeko dospije u cijevi i ošteti motor. Također dolazi s DVD-om s uputama.”

Zalihe: Ako je moguće, majke bi trebale početi ispumpavanje i zamrzavanje mlijeka otprilike mjesec dana prije povratka na posao. Vrećice za pohranu majčinog mlijeka posebno su dizajnirane za sigurno zamrzavanje izdojenog majčinog mlijeka.

Razgovarajte sa svojim poslodavcem: Važno je razgovarati sa svojim nadređenim o svom rasporedu crpljenja i izraditi određeno područje koje je sigurno, čisto i privatno, gdje ćete moći pumpati bez ometanja. Također možete istaknuti brojne prednosti dojenja za poslodavca, poput smanjenog izostanka s posla.

Većina mama kreira raspored ispumpavanja koji oponaša raspored hranjenja njihove bebe. Općenito, najbolje je pumpati svaka dva do tri sata dok ste daleko od bebe.

Ovaj unos je objavljen u Blog dana autor .