Mala djeca i produktivnost

Zvuči gotovo predobro da bi bilo istinito, radite kod kuće dok se istovremeno brinete o svojoj maloj djeci? Iako ste maštali o ovome, nikada niste mislili da je to nešto što zapravo možete učiniti.

Počeo sam raditi kod kuće upravo iz tog razloga. Nisam htjela svoju bebu davati u vrtić. Srećom, pronašao sam posao kao pisac u kojem sam mogao raditi upravo to. Međutim, nisu sve kućne tvrtke tako kompatibilne.

Evo 3 načina da rad kod kuće s djecom oko sebe učinite umjesto vas.

Pronađite posao koji će vam se svidjeti voditi i koji će biti moguć s djecom u blizini.

Naravno, možda ćete moći dobiti posao kao telefonski naručitelj za LL Bean od kuće. Jedini problem je što se vaše dijete od 5 mjeseci možda neće složiti.

Vaš prvi zadatak je shvatiti koji su točno vaši prioriteti. Mogu biti bilo gdje, od toga da svoju djecu ne želite u vrtiću 12 sati dnevno do želje da sami odgajate svoju djecu.

Dnevni boravak

Ima dana kada si kažem: “Liz, sigurno bi mogla puno toga obaviti da nemaš svoju djecu po cijele dane u kući.” Međutim, zbog toga sam prije svega ovdje. Moj cilj je uvijek bio biti ovdje za svoju djecu. Zato radim oko njihovog rasporeda.

Možda je za vas potpuno drugačije. Moj dobar prijatelj je program za obradu teksta. Ne postoji način na koji bi mogla obaviti količinu posla koju radi ako je morala i paziti na svoju djecu cijeli dan. Dakle, ima nekoga da joj dođe u kuću da pazi na njezinu djecu.

Imate toliko mogućnosti da vaš kućni posao radi: s punim radnim vremenom ili s nepunim radnim vremenom; dadilja koja živi u kući; netko tko samo dolazi u vaš dom nekoliko sati dnevno; razmjena brige o djeci s drugim majkama koje rade kod kuće; natjerati svoju rodbinu da gleda vašu djecu kako strše nekoliko dana u tjednu; unajmite 12-godišnjaka (oni se vole igrati s mlađom djecom) da gledaju vašu djecu samo sat ili dva dnevno. Imate toliko opcija, koja će vam najbolje odgovarati?

Budite kreativni

Postoje trenuci kada imate važan telefonski poziv i ona vaša šarmantna djeca su u blizini — što radite?

Samo se ne javljajte na telefon. Je li najbolje da razgovarate s njima s djetetom koji vrište u pozadini ili ih nazvati kad se stvari stišaju?

Nabavite malom Johnnyju njegov vlastiti mali telefon/računalo/stol. Djeca se vole pretvarati da su poput mame i tate. Zato igrajte na taj mali faktor. Ako želite, izvucite play phone itd., samo kada vam je to stvarno potrebno.

Podmitite ih. Znam, ni ja ne mogu vjerovati da ti ovo govorim. Ali priznajem da je bilo trenutaka kada sam možda bio na telefonskom pozivu i upao u zamrzivač tražeći sladoled za svoje djevojke. Možda sam čak bio poznat po tome da im dam nekoliko taktova ako je to bio jako dug razgovor.

Jedan na jedan. Koliko ste puta rekli: “Samo još jednu minutu”. Rekao sam to previše puta. Ali ona vremena kada sam otišao i prošetao sa svojim curama, imao čajanku ili igrao Playmobile… to su postala prekrasna sjećanja; a kada završim, oni su više nego sretni što mogu otići i igrati se sami neko vrijeme.

Objavljeno dana