Savjeti pri odabiru autosjedalice 0 i 0+ za bebu

Mladi roditelji, naravno, žele novorođenoj bebi pružiti maksimalnu udobnost i sigurnost odabirom autosjedalice. Ali ponekad odabir autosjedalice može biti prilično težak, jer moderni proizvođači nude ogroman raspon proizvoda s različitim karakteristikama i prednostima. Kako bismo vam olakšali zadatak, nudimo vam nekoliko korisnih savjeta i trikova.

Koja autosjedalica je prikladna za dijete?

Na današnjem tržištu postoji nekoliko kategorija dječjih autosjedalica koje su prvenstveno ograničene težinom djeteta. Što se tiče najmlađih putnika, preporuča se odabir autosjedalica iz grupe 0 i 0+ za prijevoz djece do 1 godine. One se razlikuju od ostalih opcija u dizajnu i funkcionalnim svojstvima.

Glavne razlike između autosjedalica 0 i 0+

Modeli obje kategorije proizvoda preporučuju se za prijevoz beba u automobilu, ali dizajn i tehničke značajke sjedalica mogu se značajno razlikovati. Na primjer, autosjedalice grupe 0 dizajnirane su za prijevoz djece težine do 10 kg i starosti do oko šest mjeseci. Oblik proizvoda podsjeća na sjedalo iz kočije. Sjedalice se razlikuju po značajnim dimenzijama, montaža se vrši okomito, a pričvršćivanje se vrši pomoću sigurnosnih pojaseva.

Također je važno obratiti pažnju na ostale značajke autosjedalica iz kategorije 0:

– dijete se stavlja u sjedalicu samo vodoravno
– vijek trajanja sjedalica je kratak jer dijete raste vrlo brzo
– većina modela ima ručku za nošenje

Istodobno, autosjedalice grupe 0+ mogu se koristiti za bebe manje od 13 kg i od 1 godine. Dizajn je dobar, sjedalo je udobno s ručkom za nošenje. Glavna prednost takvih proizvoda je fiksiranje sjedala od kretanja automobila, što štiti malog putnika od ozljeda kralježnice u slučaju naglog kočenja i sudara.

Također treba napomenuti:

– kompaktne dimenzije
– jednostavnost transporta
– prisutnost podešavanja kuta naslona
– fiksacija Isofix sustavom

Vrijedi napomenuti da autosjedalice 0+ nisu prikladne za vrlo duga putovanja s bebom.

Što uzeti u obzir pri odabiru?

Prilikom odabira sjedalice za novorođenče, važno je uzeti u obzir sljedeće:

– kvaliteta materijala od kojih je autosjedalica izrađena
– atraktivan dizajn
– pouzdanost i jednostavnost ugradnje u automobil
– usklađenost s međunarodnim certifikatima i opće prihvaćenim sigurnosnim standardima

Prije kupnje autosjedalice, racionalno rješenje bilo bi upoznati se s rezultatima testova, koji će pomoći da se osigura pouzdanost i sigurnost određenih modela.

Objavljeno dana