Savjeti za kupnju hrane za bebe

Omogućuje vašem novorođenčetu hranu koja mu/joj treba i pomaže mu da razvije ispravne navike koje bi mogle diktirati njihovo buduće zdravlje. Dječja formula je prvi okus mlijeka vaše bebe i važno je da to prvo iskustvo bude dobro. Prilikom odabira dječje formule, htjet ćete biti sigurni da je zdrava i proizvedena od strane poznatog proizvođača. Tvrtka koja posluje godinama bila bi ugledniji izvor formule za bebe od one koja nije toliko poznata.

Kada kupujete mliječnu smjesu za bebe, posebno pazite da pregledate vanjsku ambalažu. Važno je da ne bude napuknut, slomljen ili na bilo koji način curi. Također je važno da, ako dječja formula ima poklopac koji se može skinuti, da se pečat ne pokvari ili da izgleda kao da je neovlašteno. Ako je prisutan bilo koji od ovih znakova, ne samo da izbjegavate kupnju hrane, već morate upozoriti i voditelja kako bi mogao ukloniti proizvod s police.

Još jedan važan savjet za kupnju formule za bebu je da provjerite rok trajanja na svakom pakiranju prije kupnje ili hranjenja bebe. Prije odjave u trgovini, provjerite nije li istekao rok trajanja. Ako ste skloni zalihama dječje formule, uvijek ponovno provjerite datum isteka prije nego što svom djetetu dopustite da pojede hranu. Ponekad tjedni i mjeseci mogu brzo proći i zato je toliko važno osigurati da je formula za bebu još uvijek svježa.

Iz raznih razloga proizvođač često opoziva dječju formulu. Najbolje je biti u tijeku s tim opozivima tako da pratite lokalne vijesti, čitate novine, pa čak i redovito provjeravate web stranicu proizvođača za sve relevantne informacije o opozivu. Ako se za vašu formulu za bebu treba izdati opoziv, jednostavno je vratite u trgovinu ne dopuštajući djetetu da konzumira bilo koji od proizvoda.

Budući da je formula za bebe jako važna za razvoj vašeg djeteta, pazite da odaberete onu koja je zdrava i za vaše dijete. Upute za hranjenje razlikuju se ovisno o dobi djeteta, tako da možete pogledati upute za pakiranje za daljnje upute za pripremu i kako sačuvati preostali proizvod za kasniju upotrebu. Ove informacije će se razlikovati ovisno o proizvođaču, stoga uvijek pogledajte naljepnicu za dodatne pojedinosti.

Ovaj unos je objavljen u Blog dana autor .